Балога за підвищення пенсійного віку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога за підвищення пенсійного віку

1444
Голова Секретаріату президента Віктор Балога виступає за збільшення віку виходу на пенсію, який зараз становить 60 років для чоловіків і 55 років для жінок.
Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант".
"У нас дуже багато людей продовжують працювати після виходу на пенсію, держслужбовці пишуть заяви, щоб їм продовжили термін роботи на держслужбі. Так що нічого страшного в підвищенні віку виходу на пенсію нема", - сказав Балога.
На його думку, українській владі не варто негативно сприймати рекомендацію Міжнародного валютного фонду про збільшення віку виходу на пенсію в Україні.
"Якщо МВФ рекомендує це, нам варто до них прислухатися, а не сприймати пропозиції ворожо. Потрібна тільки політична воля коаліції, і не потрібно популізму. А ще краще - політична воля всього парламенту", - вважає він.
Балога закликав усіх політиків і гілки влади об'єднатися, провести переговори із МВФ, внести необхідні зміни в законодавство та одержати другий транш МВФ.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко називає недоцільним збільшення віку виходу на пенсію.
У червні 2007 року Кабінет Міністрів мав намір запропонувати Верховній Раді зняти вікові обмеження для держслужбовців на посадах, на які призначають Президент, Рада і Кабмін.
Раніше Рада підвищила граничний вік перебування на держслужбі для чиновників 1-2 категорій, яких призначають Рада, Президент і Кабмін, до 65 років для чоловіків і 60 років для жінок.
Для інших категорій вік виходу на пенсію становить 60 років для чоловіків і 55 років для жінок.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас