Європейський інвестиційний банк планує виділити 3 млрд євро на підтримку автопрому в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський інвестиційний банк планує виділити 3 млрд євро на підтримку автопрому в Європі

198
Європейський інвестиційний банк має намір виділити кредит на суму 3 млрд євро для підтримки найбільших автовиробників в Європі. Вирішення про надання цих коштів представникам європейської автопромисловості, чиї фінансові показники знижуються в умовах економічної кризи, було прийнято сьогодні на засіданні ради директорів банку, повідомляється в офіційному прес-релізі.
Виділені банком кошти будуть розподілені між такими компаніями, як шведські виробники вантажних автомобілів Volvo і Scania, німецькі автоконцерни BMW і Daimler, французькі PSA Peugeot-citroen і Renault і італійський Fiat.
Представники банку заявили, що велика частина коштів буде направлена на збільшення паливної економічності автомобілів, що випускаються, і скорочення викиду Co2 в атмосферу.
У квітні і травні поточного року рада директорів Європейського інвестиційного банку планує схвалити видачу нової позики розміром 2,8 млрд євро на підтримку європейських автовиробників. Таким чином, загальна сума кредиту, яку банк виділить автомобільним компаніям, з урахуванням засобів, наданих їм з грудня 2008 р., складе 6,3 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас