Експерт: Зниження цін на нафтопродукти має на меті на пожвавлення ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зниження цін на нафтопродукти має на меті на пожвавлення ринку

Енергетика
554
Ціни на нафтопродукти знижуються для пожвавлення ринку, це спроба заробити на збільшенні обсягів реалізації палива. Таку думку висловив заступник директора НТЦ "Псіхея" Геннадій Рябцев. " Трейдерам нічого не залишається, як знижувати ціну для збільшення реалізації. Або заморозити ціни", - вважає експерт.
Він також відзначив, що серед чинників, які сприяють зниженню рекомендованих цін на другу декаду березня – стабілізація гривні і пильна увага Мінпаливенерго та Антимонопольного комітету до випадків необґрунтованого підвищення цін. "У нас трейдери люблять добре запрацювати, але за умови, що їим за це нічого не буде", — зазначив Г.Рябцев.
Експерт підкреслив, що український ринок не сформований і нестабільний, тож говорити про тенденції передчасно. " Ціна може змінитися в будь-який момент| момент, варто стрибнути курсу гривні", - додав Г.Рябцев.
Він сказав, що традиційного весняного зростання попиту цього року не буде, оскільки пенсіонери, які експлуатують автомобілі в теплу пору року, не зможуть багато їздити через високу ціну пального.
Г.Рябцев відзначив, що пік споживання дизельного палива сільгоспвиробниками в березні – квітні розмитий, оскільки аграрії роблять запаси, купуючи невеликі бензовозні партії пального в зимові місяці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас