Росія запропонує ОПЕК перейти до нової системи ціноутворення на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія запропонує ОПЕК перейти до нової системи ціноутворення на нафту

Енергетика
279
Росія має намір запропонувати країнам ОПЕК та іншим найбільшим виробникам нафти обговорити проблеми ціноутворення в Москві на міжнародній конференції наприкінці цього року, повідомив віце-прем'єр Ігор Сєчін на зустрічі із президентом РФ Дмитром Медведєвим.
І.Сєчін відзначив, що в основному на світових майданчиках торгується нафта марки Brent і WTI, "а всі російські сорти нафти наводяться з коефіцієнтами". "І справедливість цих коефіцієнтів, як мінімум, викликає сумнів", - відзначив президент.
"Наша пропозиція полягає в тому, щоб почати послідовно йти до нової системи ціноутворення", - відмітив, зі свого боку, І.Сєчін.
За його словами, у такій ситуації та з урахуванням наявності великих товарних запасів (нафти та нафтопродуктів - ІФ) особливе значення набуває проблема резервування. "Такі пропозиції ми теж будемо робити", - сказав І.Сєчін.
"Крім того, за вашим дорученням, ми висловимо пропозиції про організацію міжнародної конференції найбільших виробників нафти і запросимо від вашого імені в Москву наприкінці року як країни ОПЕК, так і інші країни - виробники", - повідомив віце-прем'єр.
Він також відзначив, що 15 березня візьме участь у черговій сесії ОПЕК у Відні, результати якої доповість главо держави.
Як підкреслив президент, Росія зацікавлена в стабільних, передбачуваних і справедливих цінах на нафтопродукти.
"Ми не хочемо ні занадто високих цін, які руйнівним чином діють на структуру економіки, і, природно, украй не зацікавлені в істотному падінні цих цін нижче справедливого рівня", - заявив Д.Медведєв.
За його словами, для того, щоб знайти цей справедливий рівень цін міжнародному співтовариству, ОПЕК, іншим державам "потрібно буде почати певні зусилля для того, щоб не допустити розростання кризи і подальшого спаду в економіці".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас