УКБС пропонує НБУ скоротити повноваження кураторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС пропонує НБУ скоротити повноваження кураторів

Валюта
580
Національному банку України (НБУ) доцільно скоротити повноваження кураторів, що призначаються у кредитно-фінансові установи, вважають в асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз" (УКБС).
"Стурбованість асоціації викликають широкі повноваження куратора в частині узгодження рішень керівництва банку… і право виносити за межі банку копії документів", - відзначається в прес-релізі УКБС.
При цьому в асоціації відзначають, що Нацбанк не визначив ступінь відповідальності кураторів за їхні дії.
Асоціація пропонує НБУ більш чітко визначити загальні критерії класифікації банківських операцій за рівнем ризику, щоб уникнути їх суб'єктивного трактування вповноваженими представниками регулятора. Крім того, УКБС пропонує НБУ конкретизувати підстави для застосування до банків "особливого режиму контролю".
У цілому, за оцінкою УКБС, введення НБУ інституту кураторів підвищує недовіру до банківської системи країни.
"УКБС не бачить доцільності у впровадженні НБУ особливого режиму контролю над оперативною діяльністю банків шляхом призначення куратора. Це підсилює недовіру до банківської системи країни, оскільки критерії і вимоги, які ставляться з боку регулятора до кураторів, нечіткі, розмиті і не відповідають масштабу поставлених завдань", - вказується в прес-релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас