Експерт: До кінця березня курс продажу долара на міжбанку буде в межах 8,20-8,50 грн/дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: До кінця березня курс продажу долара на міжбанку буде в межах 8,20-8,50 грн/дол.

Валюта
2388
До кінця березня курс продажу долара на міжбанку буде в межах 8,20-8,50грн/дол.
Таку думку висловив РБК-Україна керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб" Микола Івченко.
"Однак, у випадку появи негативних новин із приводу другого траншу МВФ для України, курс долара знову піде на позицію 9,0 грн/дол., - вважає Івченко.
На його думку, на валютному ринку останнім часом спостерігається стабілізація. Пов'язано це з декількома факторами, що знижують попит на іноземну валюту.
"Один з них - НБУ скоротив ліміт довгої відкритої валютної позиції в 4 рази, - відзначив експерт. - Раніше комерційні банки могли купувати валюту на 20% від регулятивного капіталу. Зараз НБУ скоротив цю норму в 4 рази, тим самим різко зменшився попит на валюту з боку комбанків".
Ще одним фактором став вплив НБУ на комерційні банки адмінметодами, сказав М.Івченко. Також були проведені "страхаючі" заходи щодо банків-спекулянтів, які закуповували іноземну валюту для спекулятивних цілей, щоб заробити, відмітив експерт. Ці заходи також вплинули на зниження попиту на валюту, підкреслив він.
Попит на валюту знизився ще й завдяки тому, що в січні ц.р. експорт українських товарів виявився більшим від імпорту, обсяги імпорту ж упали в 4 рази в порівнянні з обсягами в літні місяці минулого року, доповнив Івченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас