Яценюк: Підвищення ставок імпортного ввізного мита на сільгосппродукцію приведе до тінізації і контрабанди ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Підвищення ставок імпортного ввізного мита на сільгосппродукцію приведе до тінізації і контрабанди ринку

305
Підвищення ставок імпортного ввізного мита на сільськогосподарську продукцію приведе тільки до тінізації і контрабанди ринку, заявив народний депутат України, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк під час перебування в Черкаській області.
Як повідомили в прес-службі "Фронту змін", він вважає, що 2 мільярди гривень урятують ситуацію в аграрному секторі країни. "Вони дозволять пролонгувати кредити, отримані сільгосппідприємствами", – відзначив А.Яценюк і додав, що банкам, які можуть видати ці кредити, необхідна підтримка уряду і НБУ. За його словами, "необхідно рефінансувати такі банки і відстрочити строки погашення кредитів".
На думку А.Яценюка, кожний аграрний регіон повинен мати окремий план розвитку з урахуванням специфіки. "Ця специфіка повинна проявитися через створення ринку сільськогосподарської продукції, справедливої ціни, яка формується завдяки конкурентному середовищу", - додав він.
А.Яценюк відзначив, що "дешеве харчування в повному обсязі повинно бути пріоритетом номером один для держави в період економічної кризи". На його думку, підняття ставок імпортного ввізного мита на сільськогосподарську продукцію приведе до тінізації і контрабанди ринку. "Ми це вже проходили, коли цукор контрабандою завозили, м'ясо і курятину", – додав він. Лідер "Фронту змін" відзначив, що зараз необхідно "боротися з корупцією, детінізувати ринок і надати можливість національному товаровиробникові за допомогою системи прозорих дотацій, кредитів забезпечити Україну найважливішим – харчуванням".
Під час перебування в Черкаській області А.Яценюк зустрівся з жителями села Кумейки і відвідав дитячий садок "Гайок". У селі майже 60 дітей дошкільного віку, але дитсадок не працює вже 10 років. А.Яценюк передав адміністрації закладу опалювальний котел і пообіцяв найближчим часом виділити 100 тисяч гривень на ремонт будівлі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас