Мінекономіки: Меморандум між Кабміном і підприємствами ГМК буде продовжено наприкінці березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Меморандум між Кабміном і підприємствами ГМК буде продовжено наприкінці березня

220
Меморандум між Кабінетом міністрів України і підприємствами гірничо-металургійного комплекс буде продовжений наприкінці березня поточного року. Про це повідомив директор департаменту Міністерства економіки України Олег Пензін.
"Імовірність продовження Меморандуму досить висока. Без цього в металургів ситуація буде дуже важка. Загальні види, яким повинен бути Меморандум, надали представники ММК ім. Ілліча. Є попередні пропозиції від "Запоріжсталі", - відзначив О.Пензін. За його словами, у Меморандумі буде представлено все найкраще, що є в чинному до 1 квітня документі.
"Не думаю, що металурги упустять можливість хоч якось зберегти себе на плаву на тлі падіння цін на металопродукцію на світовому ринку", - додав О.Пензін. Сьогодні на балансовій нараді представників підприємств ГМК у Дніпропетровську заступник Міністра промислової політики України Володимир Севернюк піддав присутніх критиці за відсутність пропозицій від підприємств щодо продовження Меморандуму між Кабінетом міністрів і металургами. Як повідомлялося, 10 листопада 2008 року Кабінет міністрів України і підприємства гірничо-металургійного комплексу, профспілки, профільні виробничі об'єднання підписали Меморандум про взаєморозуміння.
Згідно з документом, уряд взяв на себе зобов'язання забезпечити відшкодування ПДВ підприємствам ГМК протягом п'яти днів, а також намагатися зберегти в 2009 році ціну на газ для підприємств ГМК на рівні 2008 року. У свою чергу, Кабмін зажадав від учасників ринку знизити ціни на продукцію ГМК на внутрішньому ринку, зокрема, для "Укрзалізниці".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас