"Хліб України" експортував понад 100 тис. тонн зерна з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Хліб України" експортував понад 100 тис. тонн зерна з України

Аграрний ринок
239
Державна акціонерна компанія "Хліб України" з початку року експортувала більше 100 тис. тонн зерна з України. Про це сьогодні журналістам повідомив голова правління ДАК Іван Рішняк.
За його словами, із січня поточного року компанія почала експорт зерна. "Ми стали експортером зерна. Уже експортували в Ізраїль більше 100 тис. тонн зерна", - сказав він. Компанія експортує фуражну і продовольчу пшеницю, кукурудзу, фуражний ячмінь.
І.Рішняк відзначив, що на сьогоднішній день компанія продовжує цю роботу і зараз веде переговори із Сирією, Суданом, Єгиптом та Іспанією.
"Хліб України" розраховує до кінця поточного маркетингового року експортувати ще близько 150-200 тис. тонн, повідомив голова правління компанії.
Довідка. Державна акціонерна компанія "Хліб України" створена відповідно до постанови Кабінету міністрів від 22 серпня 1996 року. Містить у собі 125 дочірніх підприємств, серед яких 72 підприємства зі зберігання зерна (паспортна потужність зберігання - близько 6,2 млн. тонн на рік, фактична - 3 млн. тонн). Крім того, до складу ДАК входять Одеський і Миколаївський портові елеватори.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас