Експерти: Українці песимістично дивляться у майбутнє, оскільки їх довго лякали економічною кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Українці песимістично дивляться у майбутнє, оскільки їх довго лякали економічною кризою

914
Українці песимістично дивляться в майбутнє, оскільки влада їх довго лякала економічною кризою, вважає директор Центру соціальних досліджень Андрій Єрмолаєв.
"В Україні дуже довго і послідовно готували до кризи, при чому готували так невміло, що, по-моєму, більше перелякали, ніж поки ці ризики реально проявляються", - сказав А.Єрмолаєв на круглому столі "Економічна криза: Україна, Росія, Білорусь. Дані порівняльного дослідження" у Києві в середу. У зв'язку із цим, за його словами, українське суспільство зараз "перелякане майбутнім".
Крім того, на думку А.Єрмолаєва, на настрій людей впливає і політичний конфлікт. "Політичний конфлікт на тлі цієї істеричної і нераціональної інформації про характер кризи та наслідки… От це відчуття українця", - додав експерт.
На думку керівника Центру прикладних політичних досліджень Володимира Фесенка, українці більше стурбовані економічною кризою, ніж росіяни і білоруси, оскільки об'єктивно Україну криза зачепила набагато сильніше. Крім того, на думку експерта, песимізм різко збільшує і політична нестабільність у державі, чого немає в Росії та Білорусії.
"Крім того, українців привчили до комплексу жертви, привчили плакатися… Ми формуємо націю не на перемогах і досягненнях, а на жертвах і втратах", - додав В.Фесенко.
За словами генерального директора Інституту вивчення Росії Андрія Блінова, дійсно в Україні економічна криза найбільша в порівнянні з Росією і Білорусією, що безсумнівно впливає на настрій людей. За його словами, дослідження показують, що рівень довіри українців до банківської системи, у першу чергу до Національного банку, дуже низький.
Як відомо, наприкінці лютого-початку березня поточного року в Україні, Росії і Білорусії було проведено порівняльне дослідження громадської думки щодо економічної кризи в цих країнах.
За даними опитування, саме українці більше за всіх стурбовані у зв'язку із ситуацією, що склалася через економічну кризу, у більшості доходи зменшилися і вони почали багато на чому заощаджувати. Крім того, в 69% українців переважає думка, що нинішня фінансово-економічна криза - це довгостроковий процес і швидкого виходу з неї не буде. Аналогічну думку висловлюють більше половини (58%) росіян і тільки 32% білорусів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас