Кудрін: На саміті G-20 Росія виступить за нову світову фінансову систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: На саміті G-20 Росія виступить за нову світову фінансову систему

629
Віце-прем'єр і міністр фінансів РФ Олексій Кудрін пообіцяв, що Росія на майбутньому саміті країн "Великої двадцятки" (G-20) буде відстоювати ідею створення нової світової фінансової системи. Про це голова російського Мінфіну розповів в інтерв'ю британській Бі-Бі-Сі напередодні проведення саміту.
Він заявив, що, на думку Москви, у ситуації, що склалася, світові фінансові інститути, такі як МВФ, повинні залучати до долі країн, що розвиваються.
"Росія виступає за ще одне поновлення капіталу і квот учасників МВФ та інших міжнародних фінансових інститутів. Ми повинні також розширити склад учасників форуму фінансової стабільності. Це перше. Друге: ці правила повинні бути досить прозорі і їм повинні підкорятися всі країни - включаючи провідні країни, такі як США, Великобританія, країни "вісімки" у цілому", - заявив голова Мінфіну.
Кудрін вважає, що пік глобальної економічної кризи, найімовірніше, припаде не на середину цього року, як передбачалося раніше, а на його кінець або навіть на початок наступного. "…Ми ще будемо зазнавати дуже серйозні проблеми, і відновлення буде повільнішим. Воно буде довшим. Тому раніше, ніж через три роки, виходу із кризи, думаю, не відбудеться", - заявив міністр.
Він нагадав, що світові аналітики протягом усього останнього часу постійно змінювали свої оцінки ситуації і зараз їх висловлювання про глибину кризи і про її тривалість змінилися.
"Я бачу, що сьогодні стали більш упевнено і часто говорити про те, що падіння ВВП провідних світових країн може протривати і в 2010 році", - заявив Кудрін.
За його словами, доходи російського бюджету дуже сильно постраждали від падіння нафтових цін.
"Приблизний обсяг падіння доходів цього року складе 30% у порівнянні з минулим роком", - розповів міністр фінансів РФ.
"Але ми вирішили в 2009 році зберегти рівень видатків, запланований раніше, і використовувати резервні фонди, які ми збирали для цього випадку", - відзначив він. Російського резервного фонду при нинішній ситуації, якщо вона не погіршиться, то резервів вистачить на два з половиною роки. Якщо вона погіршиться - то на два.
"Тому через два роки в нас буде гарна можливість забезпечувати свій дефіцит запозиченнями. Такі запозичення будуть безпечними і надійними", - відзначив Кудрін.
Що стосується скорочення видатків в умовах кризи в Росії, то за словами Кудріна, більша їхня частина "торкнеться тих проектів, які ми хотіли почати цього року".
"Це винятково нові програми - ми їх просто відсунули на один-два роки" – підкреслив голова російського Мінфіну.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас