Литвин вважає, що Україні не варто боятися брати кредит у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин вважає, що Україні не варто боятися брати кредит у Росії

357
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Україні не варто боятися брати кредит у Російської Федерації. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Сімферополі, коментуючи інформацію російської сторони про те, що прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася з відповідним проханням до РФ.
В.Литвин відзначив, що Україні також не варто боятися якихось політичних розмов на цю тему.
Спікер відзначив, що прозорими повинні бути відсотки, під які береться кредит. "Я переконаний, що тут немає нічого поганого, більше того, треба дякувати (Росії)", - відзначив він.
За словами В.Литвина, на сьогоднішній день Україні потрібно мати кредити на суму близько 50 млрд. грн. Голова ВР відзначив, що це не така велика сума, якщо перевести її в інші валюти за нинішнім курсом. Як повідомлялося, прем'єр-міністр Ю.Тимошенко офіційно попросила в Росії кредит обсягом 5 мільярдів доларів. Про це повідомив 10 березня на брифінгу віце-прем'єр-міністр – міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
Виконувач обов'язків міністра фінансів України Ігор Уманський відзначив, що російський кредит у розмірі 5 млрд. дол. - у випадку підписання відповідної угоди між Україною і Росією - планується направити на оплату за природний газ, який НАК "Нафтогаз України" купує в "Газпрому".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас