Президент закликає розробити галузевий антикризовий план у банківській сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент закликає розробити галузевий антикризовий план у банківській сфері

533
Президент України Віктор Ющенко закликає розробити галузевий антикризовий план у банківській сфері. Про це глава держави сказав на нараді з керівниками провідних банків України.
За його словами, головною метою цього плану повинно стати відновлення довіри до національної валюти і банківської системи в цілому.
В.Ющенко відзначає, що цей план повинен передбачати забезпечення ліквідності і платоспроможності банківської системи. Також увага в плані повинна бути приділена питанню рекапіталізації банків.
Президент також виступив за необхідність введення державної політики капіталізації банків. Зокрема, введення нових підвищених вимог у цій сфері.
Також В.Ющенко відзначив, що банківська система разом з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб повинна ввести нову систему, яка підвищить рівень гарантування вкладів.
В.Ющенко висловився за низку інших кроків, серед яких він назвав і націоналізацію деяких банків, і об'єднавчі процеси слабких банків.
Президент підкреслив, що банківська система повинна здійснювати протягом року єдину погоджену політику, і цей план повинен стати амбіційним. При цьому В.Ющенко відзначив, що стабілізація банківської сфери є першим кроком для виведення економіки України із кризи.
Він вкотре повторив свою думку, що сьогодні немає об'єктивних підстав для девальвації гривні, оскільки сьогодні спостерігається позитивна динаміка торговельного балансу, і вперше експерти прогнозують позитивне торговельне сальдо для України протягом року в обсязі півмільярда доларів. Також, за словами Президента, торговельний і платіжний баланси дозволяють говорити про те, що сьогодні гривня недооцінена, і для її девальвації немає жодного об'єктивного фактору.
Президент висловив надію, що завдяки спільним крокам удасться переломити ситуацію, і гривня почне зміцнюватися. В.Ющенко закликав банкірів і політиків проводити роз'яснювальну роботу серед населення. Зокрема, говорячи про банкірів, В.Ющенко відзначив, що вони не повинні мовчати, якщо політики у своїх корисливих цілях намагаються нагнітати ситуацію. "Ви повинні з ранку до вечора говорити, що в нас немає об'єктивних підстав для девальвації гривні", - сказав глава держави, пославшись на досвід інших країни, де також спостерігається девальвація національної валюти, але при цьому існує погодженість дій на всіх щаблях влади і банківської сфери.
В.Ющенко підкреслив, що суспільство повинне бути партнером банківської сфери, яка є основним інвестором в українську економіку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас