Медоффу загрожує 150 років тюрми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медоффу загрожує 150 років тюрми

Кримінал
1162
У вівторок федеральна прокуратура Південного округу Нью-Йорка офіційно пред'явила фінансистові Бернарду Медоффу 11 звинувачень - від шахрайства і клятвопорушення до відмивання грошей. За словами його адвоката Айри Лі Соркіна, у четвер Медофф збирається з'явитися до суду і визнати себе винним по всіх пунктах.
У цілому, повідомляє Бі-Бі-Сі, мільярдерові, який, за словами прокурорів, торік зізнався ФБР у будівництві "гігантської фінансової піраміди", загрожує 150 років в'язниці.
У вівторок Медофф приходив до суду, де був до цього лише один раз у грудні, коли його заарештували за звинуваченням у шахрайстві із цінними паперами і відразу випустили під заставу у розмірі 10 мільйонів доларів.
Він перебуває під домашнім арештом і може залишати свою кооперативну квартиру, лише для явки до суду і візитів до лікаря. Квартира записана на його дружину Рут. На даний момент її ні в чому не звинувачують, але виконуючий обов'язки федерального прокурора округу Лев Дассін відзначив у вівторок, що слідство ще не закінчене.
Прийнято вважати, що Медофф вибудував найбільшу фінансову піраміду в історії Уолл-Стріта. Тисячі людей, що дали йому гроші на зростання, у цілому, можливо, втратили до 50 млрд доларів. Цю суму називав владі сам Медофф.
Піраміда діяла за загальноприйнятою моделлю. Інвестиційна контора Медоффа - Bernard L. Madoff Investment Securities (BLMIS) - виплачувала клієнтам дивіденди грішми, отриманими від наступних клієнтів. Ця модель дозволяла Медоффу платити своїм інвесторам стабільний прибуток, який складав 10%-12% на рік, що за американськими мірками дуже непогано.
Серед потерпілих - тисячі нью-йоркських і флоридських пенсіонерів, представники європейської знаті і кілька великих єврейських благодійних організацій. Суд призначив уповноваженого з розшуку авуарів Медоффа з метою повернення грошей його постраждалим інвесторам.
Фінансист також звинувачується в тому, що, виступаючи в травні 2006 року у федеральній комісії із цінних паперів і бірж, він дав під присягою неправдиві свідчення.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас