Влада ФРН оголосила війну податковим злочинам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада ФРН оголосила війну податковим злочинам

Казна та Політика
208
Уряд Німеччини погрожує введенням санкцій усім підприємствам і громадянам країни, що переводять свої кошти на рахунки кредитно-фінансових інститутів в "податкових оазисах". Так називають держави, банки яких надають своїм іноземним клієнтам право залишатися анонімними, а значить непрозорими для податкових служб на батьківщині. Законопроект, що готується, покликаний дати рішучий бій податковим злочинам, відзначає "Німецька хвиля".
На державному рівні боротися із закордонним "податковим раєм" німецька влада поки не може, тому і вирішила почати зі співвітчизників, що переховуються від виплати податків, і тим самим позбавити клієнтури банки тих країн, які відмовляються співробітничати з фіскальними органами інших держав.
У Європі "податковими оазисами" є насамперед Ліхтенштейн, Андорра і Монако. Вони навіть внесені в чорний список Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Торік міністр фінансів Німеччини, соціал-демократ Пеєр Штайнбрюк зажадав додати туди і Швейцарію.
В 2000 році, коли список був опублікований уперше, у нього ввійшли 15 держав, у тому числі Росія та Ізраїль. До зустрічі лідерів країн "великої двадцятки" (G20), яка відбудеться на початку квітня в Лондоні, "чорний список" повинен бути оновлений.
Європейські члени "Групи двадцяти" мають намір скористатися екстреною ситуацією, що склалася у фінансовому секторі в результаті глобальної кризи, і покінчити з "податковим раєм".
Берлін виступив одним з ініціаторів посилення боротьби з ухиленням від виплати податків на міжнародному рівні. Канцлер ФРН Ангела Меркель виступає за вироблення нового інструмента, за допомогою якого можна було б застосовувати санкції відносно податкових "оазисів" і регіонів, де існує можливість ведення непрозорої фінансової діяльності.
Тим часом новий законопроект, на думку його авторів, допоміг би суттєво скоротити втрати держави, які як і раніше оцінюються в мільярдах. Згідно із планами міністерства фінансів, усі громадяни ФРН, що переводять свої кошти на рахунки кредитно-фінансових інститутів у країнах із чорного списку і не повідомляють про це німецькі податкові служби, будуть розглядатися як потенційні податкові злочинці.
Від них держава зможе зажадати письмове зобов'язання надавати всі відомості про фінансові операції в "підозрілих" країнах. Тим же, хто порушить цю підписку, загрожує термін позбавлення волі до трьох років або великий грошовий штраф. Крім того, порушники можуть позбутися фінансових пільг.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас