Падіння нафтових цін відкриває доступ до родовищ в багатих нафтою країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння нафтових цін відкриває доступ до родовищ в багатих нафтою країнах

Енергетика
620
Падіння нафтових цін приблизно на $100 за барель відкриває компаніям доступ до родовищ у багатих нафтою країнах, які тепер більш охоче підписують договори про розвідку та видобуток з іноземними інвесторами, вважає голова Chevron Corp. Девід О'рейлі, повідомило агентство Bloomberg.
Експортери нафти, наприклад, Венесуела прагнуть залучити іноземні інвестиції в нафтогазову галузь, хоча раніше, поки ціни на нафту росли, вони не хотіли укладати подібні угоди, відзначив О'рейлі.
"Знову з'являється інтерес до транснаціональних нафтових компаній", - сказав він.
Ліквідність Chevron, другої за розміром компанії енергетичного сектору США, становила $9,3 млрд на 31 грудня 2008 року. Компанія не стала скорочувати бюджет капінвестицій на 2009 рік, залишивши його на рівні $22,8 млрд.
Гендиректор Chevron О'рейлі заявив про те, що він готовий укладати договори про розвідку і видобуток нафти. Компанія розраховує збільшити обсяги видобутку на 4% цього року.
Акції Chevron подорожчали на 4,8% на торгах у Нью-Йорку у вівторок. З 1 січня по 9 березня 2009 року компанія втратила 21% капіталізації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас