МВФ радить Україні спростити рефінансування банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ радить Україні спростити рефінансування банків

Казна та Політика
1156
Національному банку України (НБУ) необхідно спростити процедуру одержання банками рефінансування, вважає радник НБУ від Міжнародного валютного фонду (МВФ) Стеєн Еджерсков.
"Стеєн Еджерсков також відзначив необхідність спрощення процедури одержання банками рефінансування та усунення суб'єктивних факторів при ухваленні рішення про рефінансування банків", - повідомляється на веб-сайті Асоціації українських банків (АУБ).
У повідомленні уточнюється, що таку думку Еджерсков висловив під час зустрічі з керівництвом АУБ. За даними асоціації, Еджерсков (радник Нацбанку Данії) консультує НБУ з питань рефінансування: його робота із НБУ здійснюється в рамках програми МВФ.
Згідно з повідомленням, Стеєн Еджерсков також підтримує позицію АУБ щодо забезпечення рівного доступу банків до рефінансування НБУ. "У міжнародній практиці закладений принцип, за яким будь-який банк, якщо буде потреба, має впевненість в одержанні рефінансування. Такий принцип повинен діяти і в Україні", - підкреслюється в повідомленні з посиланням на Еджерскова.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас