Медофф, як очікується, визнає себе винним за звинуваченнями у шахрайстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медофф, як очікується, визнає себе винним за звинуваченнями у шахрайстві

Казна та Політика
661
Бернард Медофф, творець найбільшої в історії США фінансової піраміди, як очікується, на цьому тижні визнає себе винним по 11 висунутих проти нього карних звинуваченнях, повідомляє агентство Bloomberg.
Під час слухань у вівторок, відповідаючи на запитання судді, адвокат Б.Медоффа Айра Лі Соркін сказав, що є "обґрунтовані очікування", що його клієнт визнає себе винним по всіх звинуваченнях.
У результаті 70-річний Медофф може бути засуджений у цілому максимум до 150 років тюремного ув'язнення. У числі висунутих проти нього звинувачень - шахрайство із цінними паперами, відмивання грошей.
Б.Медофф зараз перебуває під домашнім арештом, винесення вироку може зайняти до декількох місяців.
Згідно з матеріалами суду, він створював свою піраміду з 80-х років, приваблюючи клієнтів прибутковістю до 46% на рік. При цьому фактично відсотки виплачувалися за рахунок грошей нових інвесторів, а вся документація, що свідчить про інвестування коштів, підроблялася.
На 1 грудня (тобто за 10 днів до арешту), згідно зі звітністю, компанії Медоффа мали активи на $64,8 млрд і 4800 клієнтських рахунків. Однак фактично призначений судом тимчасовий керуючий зміг поки знайти активи лише на $1 млрд.
У той же час масштаб реальних втрат інвесторів дотепер залишається неясним, як і те, скільки на будівництві піраміди заробив сам Медофф і куди направляв ці гроші.
Клієнтами Медоффа були великі банки, відомі люди, хедж-фонди, благодійні фонди.
Про крах "піраміди Медоффа" стало відомо тільки після того, як він розповів про це своїм синам, що працюють у фірмі, які і "здали" його владі. Сам Медофф оцінив тоді масштаб своєї фінансової піраміди, що впала, в $50 млрд. Ця цифра, імовірно, відбиває дані про те, які суми, на думку клієнтів, повинні були бути на їхніх рахунках, а не обсяг інвестованих коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас