Східна Європа уникне дефолту, відновлення буде стрімким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Східна Європа уникне дефолту, відновлення буде стрімким

Казна та Політика
10744
Країни Східної Європи зможуть уникнути дефолту за борговими зобов'язаннями, і "їх відновлення буде стрімким", заявив президент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Томас Миров.
"У деяких країнах Східної Європи зараз спостерігається глибока рецесія, але не колапс, - сказав Миров. - Буде грубою помилкою малювати майбутнє занадто темними фарбами. Нинішня ситуація складна, але з нею можна впоратися".
Країни Східної Європи переживають різкі потрясіння під час кризи, дефіцит кредитування та інвестицій, повідомляє Bloomberg. Деяким з них, у тому числі Угорщині, Латвії та Україні, довелося звернутися по допомогу до світового співтовариства.
ВВП України скоротиться на 10% в 2009 році - уперше після 9 років зростання, прогнозують експерти.
Зниження ВВП Угорщини може скласти цього року до 3,5%, що буде найгіршим результатом за останні 16 років.
"У Східній Європі залишаються сильні фундаментальні фактори, які потребують захисту. Ми віримо в те, що Східна Європа вийде з поточної кризи можливо постраждалою, але не зломленою", - вважає Миров.
Голова ЄБРР додав, що для всіх країн Європи важлива підтримка обсягів кредитування, при цьому не можна і неможливо укритися за національними кордонами.
"Закрити двері сусідам зараз означає закрити двері у власне майбутнє", - заявив він.
Однією з "найбільш проблемних" країн є Україна, яка стикнулася із множинними труднощами, відзначив Миров. За його словами, економічна криза лише збільшується політичними розбіжностями у вищих ешелонах влади країни.
"Стабільність України має величезне значення для майбутнього всієї Європи", - сказав Миров.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас