Індекси в США показали у вівторок краще ралі в 2009 р., ф'ючерси також зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США показали у вівторок краще ралі в 2009 р., ф'ючерси також зростають

Фондовий ринок
109
Фондові індекси в США продемонстрували у вівторок найкраще ралі 2009 року і досягли максимумів з кінця лютого на тлі позитивної заяви керівника Citigroup, повідомило агентство Bloomberg.
Ф'ючерсний ринок 11 березня також показує позитивну динаміку: березневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:27 додав 0,8%, а на Dow Jones Industrial Average - 0,57%.
Головний виконавчий директор банку Вікрам Пандіт сказав про те, що поточна вартість паперів банку не відображає ані сильні позиції його капіталу, ані потенціал прибутку. Ця новина викликала хвилю очікувань, що найгірше в банківській кризі позаду. Ціна акцій Citi злетіла на 38%.
Пандіт проінформував співробітників, що поточні показники банку, який зазнав за останній час збитків у $37 млрд, є найкращими із третього кварталу 2007 року. Виторг Citi склав за два місяці $19 млрд, і банк, за словами його глави, отримав прибуток.
Котирування акцій Bank of America збільшилися за підсумками торгів на 28%, JPMorgan - на 23% і Wells Fargo - 18% після повідомлення Citi і виступу керівника американського ЦБ.
Глава Федеральної резервної системи Бен Бернанке закликав до вдосконалювання системи фінансового регулювання США для згладжування циклу "бум-спад" на фінансових ринках.
"Нам треба переглянути політику регулювання і правила бухгалтерського обліку для гарантування того, що вони не викликають надмірні коливання у фінансовій системі та економіці", - заявив він, виступаючи в Раді з міжнародних відносин у Вашингтоні у вівторок.
Вартість паперів General Electric підскочила за день на 20% - найпотужніше зростання принаймні з 1980 року.
"Якщо це не дно, то ми дуже близькі до нього. Зараз час почати вкладати гроші в акції. Вони дешеві, і стимули в усьому світі в остаточному підсумку допоможуть підвищенню прибутків", - вважає фондовий керуючий Thrivent Asset Management Майкл Бінгер.
Папери Freeport-McMoRan Copper & Gold додали в ціні 5,7% слідом за зростанням вартості міді у вівторок.
Котирування акцій United Technologies Corp. (UTC), виробника ліфтів і реактивних двигунів, збільшилися на 8,6% - рекордний приріст із жовтня. Компанія оголосила про намір звільнити 11,6 тис. співробітників.
Вартість акцій Office Depot показала найкращий приріст серед паперів, які входять до розрахунку S&P 500 - 56%. Другий за величиною у світі постачальник товарів для офісу заявив, що EBIT у першому кварталі буде істотно вищим, ніж в останні три місяці 2008 року.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів виріс на 379,44 пункту (5,8%) - до 6926,49 пункту.
Standard & Poor's 500 підскочив на 43,07 пункту (6,37%), склавши 719,6 пункту. Зростання індикатора у вівторок було найзначнішим з листопада минулого року.
Значення індексу Nasdaq Composite за день злетіло на 89,64 пункту (7,07%) - до 1358,28 пункту.
Активність торгів була досить високою. Обсяг угод на всіх американських біржах 10 березня склав близько 13,9 млрд акцій - максимальний обсяг з 27 лютого. Зростання котирувань на Нью-йоркській фондовій біржі було зафіксовано у шістнадцяти акцій з кожних сімнадцяти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас