Daily Telegraph: Долар спростовує закони колапсу валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daily Telegraph: Долар спростовує закони колапсу валют

Валюта
18389
Федеральна резервна система США друкує гроші. Американський уряд витрачає сьогодні, щоб уникнути депресії завтра. Це видасться правильним рецептом для колапсу валюти. Долар, проте, продовжує рости, і не схоже, що ця тенденція зміниться в недалекому майбутньому. Щоб зрозуміти, що відбувається, треба розглянути конкуренцію, пише 10 березня Daily Telegraph.
Почнемо з попередника долара як резервної валюти - британського фунта стерлінгів. Він перебуває на рівні $1,38 і близький до встановлення антирекорду 20 років відносно долара менше ніж через рік після рекордно високих значень за чверть століття.
Подивимося на проблеми. У банків великі іноземні зобов'язання. Британський уряд, що має величезний дефіцит бюджету, взяв на себе значну частину ризиків банківського сектору. Банк Англії планує додати 75 млрд. фунтів нових банкнот у пул стерлінгових активів. Кому вони потрібні? Точно не іноземним інвесторам.
Євро, що злетів минулого літа, схоже, швидко повертається до землі. Економічне зростання у єврозоні слабке, у банків теж проблеми. Як уникнути неприємностей у Греції, Ірландії, Португалії та Іспанії - питання. Але тепер додаються ще Бельгія, Італія та Австрія, по чиїх банках найсильніше вдарила вибухова хвиля зі Східної Європи. Єврозона йде на дно.
Точно так само, як японський експорт, що впав у січні на 46% у річному вирахуванні. Торішнє зростання ієни було багато в чому технічним. Хедж-фонди рекомендували укорочувати Японію. Потім прийшов час скидати ризиковані короткі позиції в ієнах і бігти в укриття. Але фундаментальні показники Японії не блискучі. Рецесія поглиблюється.
Американські фундаментальні показники теж жахливі. Але політика - активніше не буває. Це, по суті, велика гра на відновлення. Поки світ приймає цю гру і купує векселі, що випускаються міністерством фінансів США. Резервна валюта виривається вперед. Так і буде, якщо світ не вирішить, що американські ставки програють.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас