Банкрутство стає в США процвітаючим бізнесом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкрутство стає в США процвітаючим бізнесом

Казна та Політика
2071
Юридичні фірми в США звільняють партнерів і співробітників, зменшують бонуси і заморожують зарплати, однак адвокати, що спеціалізуються на банкрутствах і реструктуризаціях, процвітають, повідомляє Times.
За даними сайту Bankruptcydata.com, у січні-лютому нинішнього року оголосили себе банкрутами 36 американських компаній, зареєстрованих на біржі, у порівнянні з 17 за аналогічний період минулого року і 11 в 2007 році. Сукупна вартість збанкрутілих компаній цього року склала $66,5 млрд. у порівнянні з $10,6 млрд. торік.
Ціни адвокатів у США теж стали рекордними. Фірма Kirkland & Ellis із Чикаго запросила з хімічної компанії Tronox, яку вона консультувала щодо процедури банкрутства, $1100 за годину.
Йон Ліндсі (Jon Lindsey), управляючий партнер Major, Lindsey & Africa, яка є найбільшою в США компанією з рекрутингу юристів, відзначає "значне збільшення попиту" на фахівців з банкрутства і реструктуризації. Він додав, що пропоновані великі гроші означають, що робота, пов'язана з банкрутствами, уже не викликає незручності. "Багато років тому елітні фірми майже ніколи не бралися за таку роботу, але ці часи давно минули. На боці кредиторів виявляються найскладніші у світі фінансові інститути".
Провідні спеціалісти одержують семизначні компенсаційні пакети, включаючи багаторічні бонусні гарантії, додав Ліндсі, і бум у сфері банкрутств приводить до повернення в юридичні фірми зірок, що залишили їх заради інвестиційних банків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас