Проблемні банки: хроніка подій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій

Казна та Політика
13500
Газета "Дело" продовжує стежити за ситуацією в банках, які зазнають фінансових труднощів.
"Надра"
Депозити не повертають. Але банк виплачує відсоток по вкладах, зарплати і пенсії з добовим лімітом 1 тисяча гривень. Правда, мова йде про виплату через каси. У банкоматі тисячу гривень на добу може зняти тільки клієнт, у якого картка Visa Eleсtron "зарплатна", по всіх інших картках Visa Eleсtron банкомат видає не більше 200 гривень на добу. Що стосується безготівкових розрахунків, то всі власники карток Visa Eleсtron можуть розрахуватися за товари та послуги тільки в межах 50 гривень.
На жаль, у колл-центрі банку не володіють докладною інформацією про нову послугу з обміну депозиту на заставне майно (квартири, машини). "Потрібно звертатися в "своє" відділення банку та уточнювати, що саме хочете одержати замість свого депозиту", - порадили там.
Також банк "Надра" повідомив, що збирається купити валюту в НБУ за пільговим курсом для продажу позичальникам, що мають валютні кредити. Ті, хто хоче купити долари дешевше, повинні заздалегідь подати заявку в банк і заплатити необхідну суму в гривнях.
"Київ"
У цьому банку можна зняти як у банкоматі, так і в касі тільки 500 гривень на добу, причому не важливо - чи це зарплата, чи пенсія, чи то відсотки по вкладу. "Навіть працівники банку зарплату знімають по 500 гривень на добу", - поскаржилися в одному з відділень. Правда, учора з ранку в Солом’янській філії банку повідомили, що не видають і відсотків - тільки пенсію. Причина не нова - готівка у філію не надійшла. "Минулого тижня ми видавали по 500 гривень відсотків, і по доларових вкладах трохи виплачували, а на цьому поки ще не завезли грошей", - повідомив працівник філії. Правда, у деяких відділеннях, за інформацією вкладників, відсоток по вкладах все-таки видавали.
Укрпромбанк
В Укрпромбанку депозитів не видають, а всі інші грошові виплати (відсотки, зарплати, пенсії) обмежуються добовим лімітом - 1 тисяча гривень, яку можна одержати як у касі, так і в банкоматі. На запитання кореспондента, чи не ввели тут за прикладом банку "Надра" послугу з обміну депозиту на заставне майно (машини, квартири), у колл-центрі відповіли негативно.
Західінкомбанк
У цьому банку теж видають відсотки - по 250 гривень на добу. "Зарплатні" гроші, залежно від організації, можна зняти в розмірі від 300 до 500 гривень на добу в банкоматі або забрати через касу. Така ж сума може бути витрачена безготівково. Правда, як залежить ліміт виплати від організації - у головному офісі банку не пояснили. Порадили звертатися в "своє" відділення.
Одеса-Банк
Відсотки по депозитах тут поки не платять, але нібито повинні це робити з 16 березня. "Сподіваємося, що до 16 березня з нами розплатяться позичальники і буде що виплачувати вкладникам", - сказали в прес-службі банку. За даними прес-служби, більше ніяких виплат банк не здійснює, навіть пенсію не виплачує, тому що з 1 березня він виключений з переліку вповноважених банків, у яких пенсіонери можуть відкривати рахунки для виплати їм пенсій в 2009 році.
Трансбанк
Як повідомили в колл-центрі банку, за добу клієнти цього банку можуть одержати не більше 500 гривень як у банкоматі, так і в касі.
"Причорномор'я"
Не видають ні депозити, ні відсотки. У головному офісі повідомляють, що виплати не здійснюють взагалі.
Промінвестбанк
У цьому банку платять усім клієнтам у повному обсязі і без затримок: депозити повертають, відсотки віддають, зарплати не затримують, на картках ніяких обмежень не залишилося. "Тимчасову адміністрацію ще не зняли, - повідомили тут. "Але чекаємо, що з дня на день знімуть".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас