У київському метро збільшились інтервали руху поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київському метро збільшились інтервали руху поїздів

1379
У Київському метрополітені поїзди стали ходити в півтора рази рідше, пише газета "Сьогодні".
За даними газети, інтервали руху, наприклад, на Сирецько-Печерській лінії, виросли майже вдвічі - з 4 до 6,5 хвилин вдень і з 7-8 до 15 хвилин після вечірньої години пік.
На інших лініях столичного метро ситуація краща, однак ненабагато - поїзди ходять у півтора рази рідше, відзначає видання.
У метрополітені пояснюють такі нововведення економією коштів. "Метрополітен змушений планувати свою роботу, спрямовану на певну економію", - заявила глава прес-служби Київського метрополітену Надія Шумак. Крім того, освітлення станцій через борги за електрику працює в півсили.
За даними "Сьогодні", аналогічна ситуація склалася і з наземним транспортом. Видання пише, що чекати тролейбус або автобус зараз треба дуже довго, ходять вони на багатьох маршрутах раз на півгодини та усі майже завжди забиті.
За словами заступника гендиректора "Київпастрансу" Сергія Литвинова, підприємство перегляне список пільговиків, скоротить видатки на капбудівництво, ремонти і відновлення рухомого складу.
"Кардинальних змін ми поки не вживали. Звичайно, економічна криза боляче вдарила і по нашій сфері, однак ми шукаємо вихід", - заявив Литвинов.
Поки підприємство закрило 12 автобусних і 8 тролейбусних маршрутів, які є нерентабельними. Вирішувати ж проблеми будуть за допомогою маршруток. "Сьогодні" повідомляє, що підприємство закупило в лізинг близько 450 автобусів марки "Богдан" і буде випускати їх на лінії як дублерів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас