Світовий банк очікує найсильнішу рецесію за 65 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк очікує найсильнішу рецесію за 65 років

Казна та Політика
1352
На думку експертів Світового банку, світову економіку чекає найпотужніша рецесія після Другої світової війни. Спад у торгівлі буде найсильнішим за останні 80 років.
Світова економіка може зазнати найбільший спад за період після Другої світової війни. Глобальне промислове виробництво в середині поточного року може скоротитися на 15 відсотків у порівнянні з торішніми показниками. З таким прогнозом виступив Світовий банк увечері 8 березня у Вашингтоні. За оцінкою експертів банку, стан світової торгівлі буде найбільш неблагополучним із часів Великої депресії.
Подробиці доповіді будуть представлені Світовим банком на зустрічі міністрів фінансів і голів центробанків країн "великої двадцятки", яка відбудеться 14-15 березня в Лондоні, повідомляє dpa.
Більше за інших криза торкнеться країн, що розвиваються, найбільшого спаду слід очікувати в Східній Азії. Щоб подолати рецесію, країнам третього світу знадобиться в 2009 році від 270 до 700 мільярдів доларів. Тільки четверта частина держав, по яких ударить рецесія, здатні пом'якшити її наслідки і запобігти зростанню вбогості за допомогою соціальних гарантій і програм зі створення робочих місць.
"Щоб уникнути соціальної і політичної напруженості в країнах, що розвиваються, ми повинні негайно реагувати на проблеми, що там виникають", - заявив президент Світового банку Роберт Зеллік, що попередив про можливу економічну катастрофу в цих країнах.
За його словами, допомогу бідним країнам повинні надати економічно розвинені держави, міжнародні організації і приватний бізнес. Насамперед інвестиції потрібні в соціальну сферу, інфраструктуру, а також у малі та середні підприємства.
Недавно Міжнародний валютний фонд закликав до збільшення міжнародних фінансових програм для подолання кризи.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас