Співробітники УБОЗ в Кіровоградській обл. затримали п'ятеро членів злочинного угрупування за отримання хабара в сумі 190 тис. дол. і 120 тис. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники УБОЗ в Кіровоградській обл. затримали п'ятеро членів злочинного угрупування за отримання хабара в сумі 190 тис. дол. і 120 тис. грн.

Кримінал
735
В результаті спецоперації співробітників УБОЗ УМВС України в Кіровоградській обл. затримані члени злочинного угрупування за отримання хабара в сумі 190 тис. дол. і 120 тис. грн.
Про це РБК-Україна повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Кіровоградській обл. Олександр Колтирін.
За його словами, до складу угрупування входили п'ятеро людей: арбітражний керівник - ліквідатор одного з визнаного банкротом ВАТ, яке є дочірнім підприємством Державної холдингової компанії "Олександрія вугілля" (1968 р. р.), голова ліквідаційної комісії одного з державних ВАТ, яке також входило в холдинг, двоє оцінювачів об'єктів нерухомості і безробітний.
О.Колтирін відзначив, що члени угрупування були затримані при отриманні хабара у розмірі 190 тис. дол. і 120 тис. грн за позитивне рішення питання перемоги в торгах на аукціоні по реалізації триповерхової адмінбудівлі площею 1318 кв м. в м. Олексанрія, що належить підприємству-банкротові.
В кінці грудня 2008 р. учасники угрупування зустрілися з потенційним покупцем і повідомили його, що перемога на аукціоні обійдеться останньому в 3 млн грн, з яких половину необхідно виплатити як офіційний платіж за покупку, а другу половину передати як хабар. Пізніше сума хабара була визначена у розмірі 190 тис. дол. і 120 тис. грн. В кінці лютого 2009 р. відбулися торги, переможцем в яких був названий покупець, який вів переговори з членами угрупування.
При передачі хабара всіх п'ятеро членів угрупування були затримані.
По матеріалах УБОЗ прокуратура Кіровоградської обл. порушила кримінальну справу по ознакам злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (отримання хабара в особливо великому розмірі) КК України.
О.Колтирін повідомив також, що в даний час УБОЗ відпрацьовує корупційні зв'язки угрупування хабарників із співробітниками одного з правоохоронних органів України, які надавали консультаційні послуги злочинцям по методах роботи органів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас