Хорошковський обіцяє послати "Альфу" на штурм Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський обіцяє послати "Альфу" на штурм Кабміну

Казна та Політика
7218
Заступник голови Служби безпеки України Валерій Хорошковський не виключає, що спецпідрозділи "Альфа" можуть з'явитися в кабінеті першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова.
Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Інтер" у неділю.
Розповідаючи про недавні події в "Нафтогазі України" при спробі вилучення документів спецпідрозділами СБУ Хорошковський відзначив, що за даними його структури, кілька документів, що стосуються спірних 11 млрд. кубометрів газу, перебувають у Турчинова.
"Якщо ми цих документів не одержимо, нехай тоді не дивуються, що спецпідрозділи "Альфа" з'являться в кабінеті першого віце-прем'єра", - сказав він.
Хорошковський підкреслив, що не потрібно політизувати розслідування даної кримінальної справи. При цьому він підкреслив, що мова йде про корупцію у вищих ешелонах влади. Він нагадав, що якщо провина вищого керівництва країни буде доведена, то їм загрожує 12 років позбавлення волі відповідно до українського карного законодавства за незаконний відбір газу в приватної компанії.
Відповідаючи на запитання, із чим пов'язана реакція прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка звинуватила Президента Віктора Ющенка в покриванні "РосУкрЕнерго", В.Хорошковський відзначив, що це "нервова реакція, яка свідчить, що люди усвідомлюють свою неправоту".
Як повідомляв УНІАН, 4 березня СБУ проводила обшук у будівлі НАК "Нафтогаз України" у Києві.
СБУ 2 березня порушила кримінальну справу за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" за попередньою змовою групою осіб 6,3 мільярдів кубометрів транзитного природного газу на суму понад 7,4 мільярди гривень.
У рамках справи був затримана заступник начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тарас Шепитько.
Служба безпеки заявила, що розслідування кримінальної справи відбувається під наглядом Генеральної прокуратури України та у строгій відповідності із законом з використанням усіх повноважень, наданих службі.
Увечері 4 березня прем'єр-міністр Тимошенко заявила, що конфлікт навколо НАК "Нафтогаз України" виник не через протистояння Президента і прем'єра, а є наслідком боротьби за 11 млрд. кубометрів газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас