Як навчитися економити ефективно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як навчитися економити ефективно

Казна та Політика
953
Бажання заощаджувати, особливо в період кризи, зрозуміло. Однак, як показало дослідження, багатьом жителям Німеччини не вистачає знань про те, як це правильно робити.
Німці хочуть заощаджувати електроенергію, але не знають, як це правильно робити. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного німецьким інститутом вивчення громадської думки Forsa.
Для 96 відсотків респондентів питання економії енергії є важливими або дуже важливими. На думку німців, головні можливості для економії надає побутова техніка, насамперед, телевізори і комп'ютери.
Однак, за словами Штефана Колера, виконавчого директора фірми DENA, що є дочірнім підприємством великого німецького енергоконцерну RWE, німці неправильно оцінюють можливість економії. В інтерв'ю агентству dpa він заявив, що більшість як наймачів, так і власників будинків і квартир недооцінюють витрати, пов'язані з опаленням. Тому, вважає він, головна можливість для економії пов'язана із кращою теплоізоляцією житлових приміщень.
При цьому лише кожний п'ятий німець пов'язує опалення з витратами на енергію. Багато респондентів впевнені у тому, що, вкладаючи в теплоізоляцію жител і модернізацію системи опалення, вони не так виграють, як якби вони відмовилися від щоденного душу.
Більшість опитаних вказали, що вживають заходів з економії електроенергії. Зокрема, 68 відсотків респондентом за останній рік придбали енергозберігаючі електролампи. Втім, незабаром у ЄС не буде іншої альтернативи: звичайні лампи розжарювання просто перестануть надходити в продаж.
Багато з учасників опитування заощаджують електроенергію, щоб менше платити за неї. Однак для 43 відсотків респондентів молодших 30 років важливим фактором є також екологічні проблеми.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас