Обама може зняти заборону на фінансування досліджень стовбурових клітин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама може зняти заборону на фінансування досліджень стовбурових клітин

Казна та Політика
333
Президент США Барак Обама 9 березня, як очікується, підпише указ про зняття заборони на фінансування з федеральної скарбниці досліджень стовбурових клітин ембріона людини в США. Як повідомив представник адміністрації, Обама на заході в Білому домі оголосить про скасування заборони, введеної його попередником Джорджем Бушем, передає Associated Press.
Під час своєї передвиборної кампанії в 2008 р. Обама вже заявляв, що має намір зняти мораторій на виділення федеральних коштів для вивчення стовбурових клітин. Заборона була введена в 2001 р. Джорджем Бушем, який вважав, що використання ембріонів для одержання стовбурових клітин рівнозначно позбавленню життя. Відповідно до указу колишнього голови Білого дому федеральні кошти можуть бути витрачені лише на вивчення колоній, створених до 9 серпня 2001 р.
Учені вважають, що стовбурові клітини в майбутньому можуть стати регулярним джерелом "запасних" тканин для людини і дозволять виліковувати такі важкі недуги, як хвороба Паркінсона і хвороба Альцгеймера.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас