S&P підвищило би рейтинги країн Балтії при їх входженні у зону євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищило би рейтинги країн Балтії при їх входженні у зону євро

Казна та Політика
96
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило б рейтинги Литви, Латвії та Естонії у випадку їх входження в зону євро.
"Якби хоча б одна із трьох Балтійських держав з наявними боргами була б у зоні євро, її рейтинги були б вищими як мінімум на один пункт", - наводяться в повідомленні S&P слова кредитного аналітика агентства Френка Гілла.
На думку Гілла, членство в зоні євро врятувало б Балтійські держави, оскільки відразу був би усунутий ризик, пов'язаний з дефіцитом платіжного балансу.
Як повідомлялося раніше, Standard & Poor's у лютому помістило рейтинги довгострокових запозичень Литви в місцевій і іноземній валюті "BBB+" і короткострокових запозичень "A-2" у список Creditwatch ("рейтинги на перегляді"). Прогноз рейтингів - "негативний".
У список поміщені і кредитні рейтинги Естонії "A/A-1", які також можуть бути переглянуті убік зниження. Крім того, агентство знизило рейтинги Латвії з "BBB-/A-3" до "BB+ /B", прогноз рейтингів - "негативний".
Внесення Литви та Естонії в цей список відображає економічні перспективи, що погіршуються, країн, особливо з урахуванням збільшення зовнішньої уразливості у зв'язку з експортом, що послаблюється. У випадку з Литвою також відображається і неясність у сфері енергетичної політики.
Очікується, що в березні Литву відвідають експерти міжнародних рейтингових агентств Moody's і Standard & Poor's. Представники агентств зустрінуться із головами міністерства фінансів, міністерства господарства, Банку Литви, комерційних банків, представниками бізнесу.
Moody's на початку лютого поставило на перегляд з "негативним" прогнозом рейтинги запозичень Литви в іноземній і місцевій валюті "A2".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас