У Буряка забирають телефон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Буряка забирають телефон

4222
"Укртелеком" одержав команду з Кабінету міністрів перемістити свої рахунки на обслуговування в один з держбанків
За відомостями джерел "ЭИ", уряд зацікавлений, щоб рахунки телекомунікаційної компанії мігрували із Брокбізнесбанку в Ощадбанк через конфлікт між прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і головою ДПАУ Сергієм Буряком.
Як повідомило обізнане джерело в банківській системі, керівництво державної акціонерної компанії "Укртелеком" одержало з Кабінету міністрів вказівку підготуватися до переведення рахунків в один з держбанків.
У ВАТ "Укртелеком" не розкривають інформацію щодо рахунків. "При всій повазі до ЗМІ й у тому числі до вашого видання, компанія, згідно з умовами конфіденційності, не розголошує комерційні питання взаємодії з фінансовими установами", - повідомили в компанії.
За даними "ЭИ", рахунки компанії перебувають у Брокбізнесбанку, Укрсоцбанку та Ощадбанку. За допомогою держбанку "Укртелеком" проводив нагромадження і виплату по своїх зовнішніх зобов'язаннях, а розрахункову діяльність веде через Брокбізнесбанк і Укрсоцбанк.
Голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін повідомив, що поки нічого не чув про намір держкомпанії вивести свої рахунки з банку. "Ми продовжуємо працювати з "Укртелекомом". Обороти по рахунках компанії в нашому банку не такі великі", - говорить банкір. У Брокбізнесбанку, який обслуговує основні потоки державної телекомунікаційної компанії, на момент здачі номера до друку коментарі не надали.
Однак джерела стверджують, що Кабмін цікавить доля рахунків "Укртелекому" саме в цьому банку. "Говорять, що між головою Держподаткової Сергієм Буряком (є співвласником Брокбізнесбанку разом з рідним братом) і прем'єром Юлією Тимошенко виник конфлікт на ґрунті слабкого виконання ДПАУ плану перерахування коштів у держбюджет", - розповідає один з банкірів.
Ходять чутки, що пані Тимошенко зажадала від пана Буряка подати у відставку, а він у відповідь натякнув, що в такому випадку може виникнути необхідність компенсувати йому витрати, що він зазнав в період виборів у Верховну Раду. "Питання з переведенням рахунків "Укртелекому" в один з держбанків міг виникнути на ґрунті цього конфлікту", - вважає один з фінансистів.
У Національному банку про потенційну загрозу банку в результаті виводу рахунків великого клієнта намагаються не говорити. "Ми не знаємо про таку загрозу і впевнені, що вона багато в чому надумана", - заявив один зі членів правління центробанку. За його словами, НБУ буде готовий підтримувати ліквідність банку, якщо відтік грошей з його рахунків буде викликаний діями влади.
Втім, опитані банкіри вважають, що через дії влади Нацбанку доведеться підтримувати не один банк. "Проглядається тенденція - Кабмін намагається перевести держкомпанії, бюджетників і підприємства, що залежать від держмонополій, у держбанки", - відзначає один з фінансистів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас