США будуть боротися з приховуванням доходів компаній від податків за допомогою підрозділів в офшорних зонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США будуть боротися з приховуванням доходів компаній від податків за допомогою підрозділів в офшорних зонах

392
Уряд США має намір запустити "амбіційну" програму, яка дозволить вжити рішучих заходів з боротьби з компаніями, що використовують офшорні підрозділи, що допомагають їм уникати сплати податків, заявив міністр фінансів країни Тімоті Гайтнер, повідомляє агентство Bloomberg.
Закриття всіх лазівок і відстеження осіб, що ухиляються від сплати податків, є особливо важливим у часи погіршення ситуації в економіці і рекордного дефіциту бюджету в США, сказав Т.Гайтнер, виступаючи у фінансовому комітеті Сенату.
"Ми маємо намір почати набагато більш амбіційну програму для боротьби з укриттям від податків за рахунок офшорів", - заявив він. Дозволити компаніям і фізичним особам ухилятися від сплати податків "було б несправедливо, особливо враховуючи масштаб фінансових проблем, з якими нам довелося зіткнутися", відзначив він.
Звіт американського Конгресу, опублікований у січні, виявив, що в 2007 році 83 з 100 найбільших публічних компаній США мали підрозділи в офшорних зонах, таких як Кайманові острови або острів Мен. Серед цих компаній були American International Group, Citigroup, Bank of America і Morgan Stanley, кожна з яких одержала допомогу з коштів американських платників податків в умовах нинішньої кризи.
Кілька європейських колег Т.Гайтнера також пообіцяв вжити аналогічних заходів. Ця проблема буде обговорюватися на зустрічі міністрів фінансів G20, яка пройде на наступному тижні у Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас