Японці почали отримувати допомоги по 120 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці почали отримувати допомоги по 120 дол.

1116
Жителі деяких японських префектур уже із четверга зможуть одержати одноразову грошову допомогу з метою підвищення внутрішнього споживання в умовах економічної кризи. Про це повідомляють японські ЗМІ.
У середу нижня палата парламенту країни прийняла при повторному голосуванні більшістю голосів законодавчі акти, що регулюють реалізацію роздачі населенню грошових допомог та інших заходів, покликаних поліпшити економічний стан країни і підняти рівень життя населення.
Цей захід входить у другий пакет поправок до бюджету, що завершується в Японії 31 березня 2008 фінансового року, який був прийнятий парламентом ще в січні. Однак його здійснення було неможливо без прийняття пакета регулюючих законодавчих актів.
Спочатку роздача кожному дорослому жителеві країни 12 тисяч ієн (близько 120 доларів) і 20 тисяч ієн (200 доларів) для дітей і літніх людей декларувалася як компенсації незаможним. Потім через поглиблення рецесії в країні акцент був перенесений на необхідність у такий спосіб підвищити внутрішнє споживання.
Прем'єр-міністр Таро Асо - найбагатший член нинішнього кабінету міністрів, чиї статки оцінюються як мінімум в 5 мільйонів доларів, - що називав "ницістю" одержання цих грошей громадянами з високим доходом, напередодні повторного голосування в нижній палаті парламенту заявив перед журналістами, що прийме ці гроші, щоб допомогти країні вийти із кризи.
Одночасно із цим членам уряду і депутатам від правлячої партії була дана вказівка прийняти та витратити виділювані з бюджету кошти.
Допомоги всім громадянам країни обійдуться бюджету у два трильйони ієн (близько 20 мільярдів доларів), процедура оформлення - ще в 8,25 мільярда ієн (близько 825 мільйонів доларів).
Захід, задуманий правлячою коаліцією ЛДП і Комейто як спосіб схилити до себе виборців напередодні парламентських виборів, викликав багато критики з боку населення, 70% якого, за різними опитуваннями, не підтримують таку витрату бюджету і вважають її недоцільною. Опозиція назвала її "розпиленням державних коштів" і "підкупом виборців".
Експерти оцінюють захід щодо видачі готівки населенню як малоефективний для підняття внутрішнього попиту. Досвід декількох префектур, де аналогічні заходи були вжиті кілька років тому, говорить про те, що 70% громадян не витрачають отримані гроші, а воліють відкласти на "чорний день".
Допомоги зможуть одержати й іноземці, що мають посвідку на проживання в Японії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас