Кожен п'ятий позичальник у США винен банку більше від ринкової вартості житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий позичальник у США винен банку більше від ринкової вартості житла

Кредит&Депозит
752
Кожен п'ятий американський домовласник зобов'язаний виплачувати більшу суму за житло, ніж його нинішня ринкова вартість. І ця різниця буде збільшуватися в міру падіння цін на нерухомість, повідомляє Reuters.
Близько 8,31 млн. домоволодінь у США мали на кінець року негативний баланс, що на 9% домоволодінь більше від аналогічного показника на вересень 2008 року, згідно з дослідженнями First American Corelogic. Відсоток позичальників, які перебувають "під водою" виріс за цей час із 18% до 20%.
Найгірша ситуація складається в штатах Арізона, Каліфорнія, Флорида, Джорджия, Мічиган, Огайо і Невада, де в тупиковій ситуації перебуває 62% позичальників при тому, що на ці штати припадає 41% усіх виданих іпотечних кредитів. Насамперед причиною цього став зростаючий рівень безробіття, який впливає на падіння цін, говорять експерти.
Найкраще справи йдуть у Нью-Йорку, де лише 4,7% позичальників мають негативний капітал, хоча ситуація може незабаром змінитися, враховуючи падаючу зайнятість і скорочення бонусів в індустрії фінансових послуг.
Приблизно 68% дорослого населення США мають власні будинки і близько двох третин з них взяли на купівлю нерухомості іпотечні кредити.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас