Київ скасував підвищення тарифів на житлокомпослуги для населення і юридичних осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ скасував підвищення тарифів на житлокомпослуги для населення і юридичних осіб

Казна та Політика
649
Київська міська державна адміністрація скасувала підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення і на комунальні послуги для юридичних осіб.
Про це Українським Новинам повідомив начальник Головного управління цінової політики Київміськадміністрації Василь Яструбинський.
З його слів, міськадміністрація підписала 2 розпорядження, що скасовують підвищення зазначених тарифів.
Зокрема, розпорядженням №229 адміністрація скасувала свої розпорядження №95, 96 і 97 від 30 січня про підвищення тарифів на житлокомпослуги для населення з 1 лютого.
Другим розпорядженням №230 адміністрація скасувала свої розпорядження №33, 127 і 128 про підвищення тарифів на компослуги для юридичних осіб.
Також адміністрація відновила дію всіх зазначених тарифів, які були в Києві до підвищення.
Зі слів Яструбинського, підставою для скасування підвищення тарифів стали відповідні протести прокуратури Києва, скасування Президентом Віктором Ющенком підвищення тарифів для юридичних осіб, припинення дії розпоряджень адміністрації Шевченківським районним судом і протести профспілкових організацій.
Яструбинський зазначив, що в березні жителі міста одержать квитанції на оплату житлокомпослуг за лютий зі старими тарифами.
Як повідомляло агентство, раніше Київміськадміністрація підвищила тарифи на опалення, холодну, гарячу воду і водовідвід для населення на 48,1-109,5% з 1 лютого, при цьому зберігши на колишньому рівні ці тарифи для малозабезпечених жителів міста.
Також адміністрація встановила квартплату окремо для кожного з понад 10 тис. багатоповерхових будинків і почала її поетапне підвищення до економічно обґрунтованого рівня.
До цього Ющенко скасував підвищення Київміськадміністрацією тарифів на компослуги для бюджетних і комерційних організацій в 1,08-4,73 разу (розпорядження №127 і 128), а в чинності залишалося підвищення тарифів на компослуги для 9 категорій комерційних підприємств в 8,55 разу з 16 січня (розпорядження №33).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас