Ющенко закликає Київ прискорити процес прийняття міськбюджету-2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко закликає Київ прискорити процес прийняття міськбюджету-2009

Казна та Політика
296
Президент Віктор Ющенко закликає владу Києва прискорити процес прийняття бюджету міста на 2009 рік, дозволивши протиріччя з Кабінетом Міністрів щодо цього питання. Про це він сказав, відкриваючи нараду з головами районних державних адміністрацій Києва.
"Сумним є той факт, що бюджет міста на 2009 рік не прийнятий. Існують, я б сказав, фатальні протиріччя між позицією уряду та київської влади", - сказав Ющенко.
Він нагадав, що в результаті протиріч між владою Києва та урядом в 2009 році пропонується практично в 2 рази зменшити бюджет міста, а цього, на його думку, робити не можна.
"Жоден бюджет міста не скорочується в 2 рази в порівнянні з минулим роком. Це свідчить про те, що між Кабміном і мерією немає діалогу. Я ініціюю розгляд цього питання", - відзначив він.
Президент також розкритикував дії київської влади в тарифній сфері, її намір ввести плату за медичні послуги, а також закликав її поліпшити ситуацію із заборгованостями із зарплати в місті.
Як повідомляло агентство, раніше заступник мера Києва, секретар Київської міської ради Олесь Довгий звинуватив Верховну Раду і Кабінет Міністрів у різкому зниженні планованих доходів і видатків міського бюджету на 2009 рік у порівнянні з бюджетом на 2008 рік.
Він пояснив свою думку тим, що з міськбюджету-2009 у держбюджет вилучено близько 7,5 млрд. гривень, що є практично половиною всього запланованого бюджету Києва.
Київська міська рада має намір прийняти міський бюджет на 2009 рік з доходами 15,607 млрд. гривень і видатками 15,607 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас