Світовий банк надасть Індонезії "унікальний" кредит на 2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк надасть Індонезії "унікальний" кредит на 2 млрд дол.

Кредит&Депозит
956
Світовий банк (СБ) схвалив у вівторок надання кредиту Індонезії обсягом $2 млрд на підтримку державних видатків. Даний кредит є найбільшим з виділених Світовим банком країні, яка згідно із класифікацією організації не перебуває в стані кризи, пише газета Financial Times.
Кошти надані в рамках $5,5-мільярдного фонду, створеного Світовим банком, Японією, Австралією та Азіатським банком розвитку (АБР). Японія виділила на ці цілі $1,5 млрд, Австралія та АБР - по $1 млрд.
Центральний банк Індонезії в середу знизив базову процентну ставку на 50 базисних пунктів - до 7,75% річних, що є історичним мінімумом із часу її введення в середині 2005 року.
Ідея наданого СБ кредиту полягає в тому, що Індонезія може не користуватися ним, поки вона в стані залучати кошти з інших джерел. При цьому кредитна лінія Світового банку є свого роду гарантією для інвесторів у тому випадку, коли Індонезія не в змозі буде одержати гроші іншим способом.
Це "унікальний" кредит, заявив директор СБ по Індонезії Йоахім фон Амсберг. За його словами, Світовий банк ніколи раніше не вдавався до таких заходів, але зараз обговорює можливість використання такої моделі для низки країн.
"Ситуація відрізняється в кожній конкретній країні, однак Світовий банк розглядає цю модель як спосіб допомогти країнам залучити фінансування на ринках, - заявив чиновник СБ. - Для ринків це стимулюючий гарантійний кредит, який знижує ризики".
На думку міністра фінансів Індонезії і співголови робочої групи G20, що вивчає перспективи реформи фінансових інститутів, Шри Мульяні Індраваті, Світовий банк повинен видавати побільше подібних кредитів.
"Для Світового банку вкрай важлива можливість виділення коштів країнам, що розвиваються на покриття дефіциту бюджету" в умовах економічного спаду, відзначила вона.
Потреби Індонезії в зовнішньому фінансуванні в 2009 році становлять 139,5 трлн індонезійських рупій ($11,69 млрд), або 2,5% ВВП.
Кредит Світового банку виданий терміном на 24,5 роки, пільговий період становить 10 років, процентна ставка - LIBOR плюс 75 базисних пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас