Citigroup скоротить суму виплатз з житлової іпотеки для позичальників, що залишилися без роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup скоротить суму виплатз з житлової іпотеки для позичальників, що залишилися без роботи

Кредит&Депозит
479
Один з найбільших американських банків Citigroup збирається тимчасово скоротити суми виплат з житлової іпотеки для позичальників, що залишилися без роботи.
Банк повідомив, що на три місяці знизить суму виплат по кредитах, прострочених не більше, ніж на 60 днів, до 500 дол., передає Reuters.
При цьому Citi заявив, що збирається працювати з позичальниками, що не знайшли роботу по закінченню цього терміну, в індивідуальному порядку. Проте, зважаючи на безробіття, що росте, і зниження цін на житло пільги будуть надані тільки невеликій кількості позичальників, що потрапляють під ці умови.
Банк скоротить виплати по іпотечних кредитах, які належать і обслуговуються відділенням Citimortgage. 4,3 млн кредитів, які Citigroup обслуговує, але якими при цьому не володіє, не буде включено до програми скорочення виплат.
За умовами нової програми Citigroup, позичальники, що залишилися без роботи, повинні жити в своїх будинках, а сума їх кредиту не повинна перевищувати 417,5 тис. дол.
У лютому поточного року адміністрація президента США Барака Обами представила план допомоги житловому сектору, який повинен допомогти 7-9 млн американських сімей зберегти свої іпотечні будинки і квартири. План припускає рефінансування боргових зобов'язань для 4-5 млн відповідальних домовласників, а також виділення 75 млрд дол. для 3-4 млн домовласників, що опинилися у важких обставинах через кризу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас