Відшкодування ПДВ в Україні в березні зросте на 12% — Finance.ua

Відшкодування ПДВ в Україні в березні зросте на 12%

Казна та Політика
882
Відшкодування платникам податків податку на додану вартість (ПДВ) у лютому склало 2,218 млрд грн, але в березні планується наростити його на 12,3% - до 2,49 млрд грн, повідомив глава Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Сергій Буряк на брифінгу.
За його словами, відшкодування ПДВ у лютому-2009 перевищило аналогічний показник лютого-2008 на 170 млн грн: у першу чергу відшкодування провадилося підприємствам гірничо-металургійного комплексу, хімічній галузі та експортерам зерна.
За даними ДПАУ, у січні-лютому-2009 на відшкодування ПДВ уже спрямовано 4,6 млрд грн. У той же час, у лютому від ПДВ надійшло 2,7 млрд грн (на 8,4% більше плану), а в березні очікується надходження 4,103 млрд грн.
У цілому, за даними податкової, у березні заплановане надходження в загальний фонд держбюджету 7,483 млрд грн, у тому числі податку на прибуток 1,762 млрд грн, акцизного збору - 911,5 млн грн.
"Тютюнщики почнуть працювати на повну потужність (у березні), і я не очікую ніяких проблем щодо збору акцизного збору... З податку на прибуток - отут треба детально розбиратися", - сказав Буряк про перспективи поточного місяця.
Втім, за його словами, говорити про ризики ще рано.
Відповідно до прес-релізу ДПАУ, у загальний фонд держбюджету в лютому зібране понад 7,8 млрд грн податки і збори, що на 2,6% перевищує план на цей період. У січні-лютому в загальний фонд зібрано 14,6 млрд грн, що на 3,9% перевищує план.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас