У київському метро з'явиться система індексації пільговиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київському метро з'явиться система індексації пільговиків

Казна та Політика
754
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" вирішило посилити контроль над проходом пільгових категорій пасажирів через контрольні пункти пропуску (турнікети). Про це повідомила прес-служба підприємства.
Із цією метою підприємство вже встановило на Святошинсько-Броварській і Куренівсько-Червоноармійській лініях систему індексації проходів пільговиків, а також монтує її на Сирецько-Печерській лінії. На даний момент система працює в тестовому режимі.
Принцип її роботи полягає в тому, що під час піднесення пасажиром безконтактної картки до рідера (зчитувального обладнання) на ньому загоряється лампочка, колір якої відповідає певній категорії пільговиків. На даний момент система працює тільки на розпізнавання студентських проїзних - при їхньому зчитуванні на рідері запалюється червона лампочка.
Співробітники служби воєнізованої охорони метрополітену, помітивши дані рідера і визначивши візуально вік пасажира, що скористався студентським проїзним, у випадку явної невідповідності віку пасажира студентському можуть попросити його пред'явити документ, що дає право пільгового проїзду.
Прес-служба підкреслює, що воєнізована охорона вповноважена перевіряти наявність у пільговика відповідних документів у кожному разі, навіть без даних рідера. Також на рідері є жовта і зелена лампочки, однак підприємство поки не визначило категорії пільговиків для програмування цих індикаторів.
Підприємство відзначає, що за час роботи системи з 20 по 26 лютого служба охорони вилучила 123 студентських проїзних в осіб, що не мають права на їх використання. У цілому в січні-лютому в пасажирів метро вилучено 1021 документ, які не надають право на безкоштовний пільговий проїзд, у тому числі 395 студентських проїзних, 178 пенсійних посвідчень, 113 посвідчень ветеранів праці.
Як повідомляло агентство, у лютому "Київський метрополітен" установив відеоспостереження біля кас і турнікетів для посилення контролю над роботою співробітників метро. "Київський метрополітен" оцінює своє технічне переоснащення в 1,116 мільярда гривень до 2012 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас