Бернанке: США може знадобитися збільшити обсяг програми допомоги банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: США може знадобитися збільшити обсяг програми допомоги банкам

Казна та Політика
215
Уряду США, можливо, буде потрібно розширити програму допомоги банківському сектору зі схваленого до теперішнього часу обсягу в $700 млрд, а також прийняти інші активні заходи, навіть незважаючи на зростання дефіциту бюджету країни, заявив глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке, виступаючи в бюджетному комітеті Сенату США, повідомляє Bloomberg.
"Без достатнього ступеня фінансової стабільності, стійкого відновлення економіки не буде, - заявив глава ФРС. - Хоча деякий прогрес у фінансовій сфері вже був досягнутий, необхідно зробити більше".
Коментарі Бернанке дозволяють припустити, що він очікує більш значних, ніж заплановано, урядових витрат. Президент США Барак Обама вже підписав пакет стимулювання економіки обсягом $787 млрд, що включає в себе скорочення податків і збільшення витрат на державні проекти.
Прийнятий адміністрацією Обами бюджет в $3,55 трлн на фінансовий рік, що почався в жовтні, припускає витрати в розмірі $750 млрд на підтримку фінансового сектора. Чи знадобляться ці кошти, "буде залежати від результатів оцінки діяльності банків", а також розвитку ситуації в економіки, відзначив глава ФРС.
За його словами, регулятори "зволіли б уникнути" збільшення рівня держборгу відносно ВВП до рекордного рівня з часів Другої світової війни, призвавши законодавців не втратити з огляду фінансову дисципліну.
"Наша економіка й фінансові ринки зіштовхнулися з екстраординарними проблемами", і прийняття менш серйозних заходів зараз може в остаточному підсумку виявитися більш дорогим, попередив Бернанке.
"Краще ми сьогодні активно займемося вирішенням проблем нашої економіки, у зворотному випадку можна прийти до тривалого періоду стагнації", що буде сприяти подальшому розширенню дефіциту бюджету, росту безробіття та скороченню прибутків "протягом більш тривалого періоду часу", заявив глава ФРС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас