Парламент подолав вето Президента на закон про ТСК ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент подолав вето Президента на закон про ТСК ВР

Казна та Політика
870
Верховна Рада подолала вето Президента Віктора Ющенка на закон № 3250-д "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України".
За відповідне рішення проголосували 391 депутат (ПР - 174, БЮТ - 151, НУ-НС - 20, КПУ - 27, Блок Литвина - 19) з 439 зареєстрованих у залі.
Депутати не підтримали жодної з 19 запропонованих Президентом поправок до закону.
Нагадаємо, 15 січня ц.р. Верховна Рада прийняла в цілому закон № 3250-д "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України". Законом, зокрема, регулюється правовий статус і порядок діяльності тимчасових слідчих комісій, тимчасових спеціальних комісій і спеціальної тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування під час процедури усунення Президента України з посади в порядку імпічменту.
За законом спеціальна слідча комісія за наявності відповідних підстав готує висновок про звинувачення Президента з урахуванням вимог до висновку звинувачення, передбачених Кримінально-процесуальним кодексом. Цей висновок підписується спеціальним прокурором, спеціальними слідчими, головою і секретарем комісії. Потім питання про висновки та пропозиції включається до порядку денного Верховної Ради без голосування і розглядається невідкладно. У випадку прийняття парламентом рішення про звинувачення Президента комісія готує пропозиції щодо проекту постанови Верховної Ради про звертання до Конституційного суду для одержання висновку щодо змісту конституційної процедури розслідування і розгляду справи про імпічмент. Також комісією готуються пропозиції у Верховний суд для одержання висновку про те, що діяння, у яких звинувачується Президент, містять ознаки державної зради або іншого злочину. Після одержання висновків Конституційного і Верховного судів, комісія готує доповідь для розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради, а члени комісії вносять проект парламентської постанови про усунення Президента з посади в порядку імпічменту. У випадку відсутності в діях Президента ознак державної зради або іншого злочину членами комісії вноситься проект постанови Верховної Ради про припинення процедури імпічменту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас