НБУ у вівторок наростив продажі валюти до 200 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ у вівторок наростив продажі валюти до 200 млн дол.

Валюта
2168
Національний банк України (НБУ) у вівторок, 3 березня, продав на міжбанківському валютному ринку, за попередніми даними, близько $200 млн, тоді як у понеділок – близько $64,8 млн, повідомив керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький агентству "Інтерфакс-Україна".
За його словами, значний обсяг інтервенції в цей день обумовлений продажем валюти під потреби НАК "Нафтогаз України".
Керівник групи радників голови Нацбанку також відзначив, що сукупний обсяг угод з доларом на міжбанку (з урахуванням операцій НБУ) 2 березня склав близько $300 млн. За його оцінкою, середньозважений курс по всіх операціях з доларом (включаючи інтервенції центрального банку) у цей день зміцнився до 7,98 грн/$1 з $8,06 грн/$1 у понеділок.
"Ринок обнадіює. Гривня другий день підряд дорожчає. Гравці дисконтують позитивні макроекономічні і політекономічні новини: відновлення позитивного сальдо торговельного балансу, лист у Міжнародний валютний фонд (лист від влади країни про продовження співробітництва) і рішення Конституційного суду, яким були підтверджені повноваження голови Нацбанку", - відзначив Литвицький.
Крім того, за його словами, позитивний вплив на курсову ситуацію має прояснення строків очікуваного перегляду державного бюджету на поточний рік і кадрові рішення Нацбанку, спрямовані на посилення банківського нагляду.
"Проти гривні не ведуть гру. Валютний виторг січневого експорту, який перевищив імпорт, став активніше йти на ринок. Рівень опору 8 грн/$ успішно подоланий і це при великих обсягах ринку", - додав Литвицький.
Як повідомлялося, з початку року Нацбанк продав для підтримки гривні більше $3,4 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас