Канадський ЦБ знизив ставку до рекордних 0,5%, може вжити інших заходів для підтримки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадський ЦБ знизив ставку до рекордних 0,5%, може вжити інших заходів для підтримки економіки

Валюта
302
Банк Канади у вівторок знизив базову процентну ставку до рекордно низького рівня, повідомляє агентство Bloomberg. Банк оголосив також, що за потреби може вдатися до додаткових заходів для підтримки економіки в умовах рецесії і кризи в кредитній сфері.
Рівень ставки був зменшений до 0,5% з 1% річних, при цьому керівництво ЦБ дало зрозуміти, що може знову знизити ставку.
"Банк удосконалить методи, за рахунок яких планується, якщо буде потреба, забезпечити додаткове грошове стимулювання", - говориться в повідомленні канадського ЦБ. Деталі того, яким чином планується використовувати ці методи, будуть оголошені разом із черговим економічним прогнозом у квітні, відзначають у ЦБ.
Як очікується, у четвер Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Банк Англії знизять базові процентні ставки до нових рекордних мінімумів. Голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше раніше дав зрозуміти, що банк може скоротити ставку до рекордних 1,5% річних 5 березня. Банк Англії в лютому знизив ставку до 1% річних - мінімального рівня з 1694 року, і експерти очікують її скорочення на майбутньому засіданні до 0,5%.
Федеральна резервна система США в грудні минулого року встановила цільовий діапазон для базової процентної ставки на рівні 0-0,25% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас