"Газпром" буде постачати газ в Іспанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" буде постачати газ в Іспанію

Енергетика
227
"Газпром" у рамках візиту в Іспанію президента РФ Дмитра Медведєва підписав угоду з іспанською компанією Gas Natural про здійснення розмінних операцій на ринку зрідженого і трубопровідного газу, повідомив журналістам голова "Газпрому" Олексій Міллер.
"Газпром" до цих пір не здійснював постачання газу на територію Іспанії. Відповідно до цієї угоди найближчим часом газ за контрактами "Газпрому" з'явиться на ринку цієї країни", - заявив Міллер у вівторок у Мадриді.
Він відзначив, що поки "мова йде про незначні обсяги поставок". "Але відповідно до угоди Іспанія надалі буде одержувати зріджений природний газ зі Штокманівського родовища, яке буде введено в 2014 році", - пояснив Міллер.
"Однак угода передбачає можливість співробітництва з іспанськими партнерами в реалізації другої і третьої фази Штокманівського проекту. У нас є досить часу, щоб вибудувати цю роботу на взаємовигідних принципах", - підкреслив голова "Газпрому".
Він також повідомив, що підписана угода передбачає можливість співробітництва з іспанськими партнерами в третіх країнах, зокрема, у Латинській Америці, де іспанська компанія "Газ Натурал" "є серйозним гравцем на газовому ринку".
Як заявив Міллер, "окремий пункт угоди - можливість спільної роботи іспанської компанії в проектах з видобутку і транспортування газу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас