Експерт: Залежність "Нафтогазу" від "Газпрому" буде рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Залежність "Нафтогазу" від "Газпрому" буде рости

Енергетика
263
Експерти вважають, що НАК "Нафтогаз України" зможе розрахуватися з ВАТ "Газпром" за рахунок кредитних коштів і при скоординованих діях усіх гілок влади.
За словами експерта енергетичних програм з нафти і газу Центру економічних і політичних досліджень імені Разумкова Володимира Омельченка, НАК "Нафтогаз України" зможе розрахуватися з ВАТ "Газпром" за отриманий у лютому природний газ тільки у випадку одержання кредиту від одного з державних банків (швидше за все, це буде "Ощадбанк") на основі механізму рефінансування НБУ.
"У випадку скоординованих дій Кабінету міністрів України і НБУ проблем з розрахунками перед ВАТ "Газпром" у першому кварталі 2009 року не повинно бути", – сказав Володимир Омельченко.
При цьому він додав: "Втім, у наступні періоди ризики несвоєчасних розрахунків з кожним місяцем будуть рости, особливо в період накачування ресурсу в ПСГ, коли необхідно платити гроші заздалегідь, тому що споживачі будуть одержувати це паливо лише із затримкою понад 3 місяці".
"Взагалі, згідно зі стратегічним задумом Кремля, укладений контракт (спеціально так сформовані умови) Україна рано чи пізно не зможе виконати, і тоді ВАТ "Газпром" одержить можливість зробити пропозицію, від якого Україна не зможе відмовитися (щодо газотранспортного консорціуму на російських умовах)", – додав Володимир Омельченко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас