Перша лінія міської електрички в Києві буде введена до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша лінія міської електрички в Києві буде введена до кінця року

398
Першу лінію міської електрички в Києві між станціями "Городня" і " Київ-Петрівка" планується ввести в дію до кінця поточного року, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на виконувача обов'язків голови КМДА Анатолія Голубченка.
Під час робочого об'їзду Південним залізничним кільцем А.Голубченко відзначив, що в цей час Південно-Західна залізниця активно працює над облаштованістю станцій, платформ, колій міської електрички. Міська влада, у свою чергу, облаштовує прилеглі до станцій території, зокрема під'їзди, дороги, мости.
За словами в.о. голови КМДА, у проекті бюджету Києва на 2009 рік на підготовку до запуску міської електрички заплановано 45 млн грн. Так, у рамках першої черги передбачається обладнати і задіяти 14 залізничних станцій (зокрема, "Борщагівка", "Рубежевська", "Сирець", "Вишгородська", "Зеніт", "Київ-Петрівка", "Городня", "Київ-Дніпровський", "Лівобережна", "Русанівка", "Дарниця") і 6 станцій метрополітену (пересадкові вузли на станціях "Дарниця", "Берестейська", "Петрівка", "Лівобережна", "Сирець").
Уже завершено будівництво платформ на станції "Лівобережна".
Начальник Південно-Західної залізної дороги Олексій Кривопишин, на якого також посилається прес-служба КМДА, повідомив, що для реалізації даного проекту Південно-Західна залізниця виділила три власні електропоїзди, один з яких уже переустаткований під міський рух. Його місткість становить 1,263 тис. місць, з яких 461 місце для сидіння.
Робота таких електропоїздів дасть можливість із інтервалом руху 12 хвилин, фактично в режимі метрополітену, у години пік забезпечувати стабільне перевезення пасажирів зі спальних районів до метро та у зворотному напрямку, відзначив він.
За словами Кривопишина, першочерговим завданням зараз є обладнання платформ турнікетними системами і добудовування пересадкових пунктів.
Після введення в експлуатацію залізнично-автомобільного моста міська електричка буде закільцьована.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас