Експерт: Держава не допустить банкрутства НАК "Нафтогаз України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Держава не допустить банкрутства НАК "Нафтогаз України"

Енергетика
193
Держава не допустить банкрутства НАК "Нафтогаз України". Таку думку РБК-Україна висловив директор енергетичних програм Центру ім.О.Разумкова Володимир Саприкін.
"Держава не допустить, щоб основна головна газова компанія та одна з найбільших компаній країни збанкрутувала", - сказав він, додавши, що в цей момент "Нафтогаз" скорочує свої видатки і вишукує нові джерела доходів. При цьому він підкреслив, що сьогодні немає підстав говорити про банкрутство або про дефолт компанії.
Разом з тим Саприкін відзначив, що фінансовий стан "Нафтогазу" є складним. "Ненормальна ситуація вже багато років із платежами з боку підприємств теплокомуненерго. Тут необхідно, взагалі-то, і піднімати тарифи і більш жорстко працювати з боржниками в т.ч. подавати позови до суду", - вважає він.
У той же час радикально змінити ситуацію, на думку експерта, можливо тільки після проведення необхідних реформ. "У першу чергу це стосується розробки законопроекту про газовий ринок, який повинен урахувати безліч факторів і в першу чергу імплементувати газові директиви Європейського Союзу. Також там потрібно проводити і структурні реформи. І ці реформи потрібно проводити протягом 3-5 років", - резюмував Саприкін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас