Японія використовує валютні резерви для пом'якшення кредитної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія використовує валютні резерви для пом'якшення кредитної кризи

Казна та Політика
498
Японія використовує деяку частину своїх валютних резервів, щоб пом'якшити нестачу корпоративного фінансування, заявив у вівторок міністр фінансів Каору Йосано.
Японські компанії зазнають труднощів, намагаючись позичити кошти, оскільки банки, що постраждали від здешевлення акцій, що перебувають у них у власності, ухиляються від кредитування, підсилюючи економічні проблеми Японії. Фондовий індекс Nikkei тримається біля 26-річного мінімуму, нагадує Reuters.
У березні уряд дасть кредит у розмірі $5 млрд. зі своїх валютних резервів японському Банку міжнародного співробітництва (JBIC), на який покладено зобов'язання допомагати пом'якшувати вплив глобальної нестачі кредитів на японські компанії.
Пізніше в цьому місяці державний банк розширить п'ятирічні кредити японським компаніям, що працюють за кордоном, з процентними ставками, відповідними до останніх ставок залучення капіталу, говориться в заяві міністерства фінансів.
Кредити будуть надані батьківським компаніям у Японії або їх закордонним підрозділам, але в будь-якому разі будуть у доларах, повідомив JBIC.
"Ми вважаємо, що труднощі з корпоративним фінансуванням у Японії, а також за кордоном, незабаром досягнуть піка, оскільки економічні проблеми підсилюються, - заявив Каору Йосано на прес-конференції.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас