Експерт: Держава не допустить банкрутства НАК "Нафтогаз України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Держава не допустить банкрутства НАК "Нафтогаз України"

371
Держава не допустить банкрутства НАК "Нафтогаз України". Таку думку висловив директор енергетичних програм Центру ім. А.Разумкова Володимир Саприкін.
"Держава не допустить, щоб основна головна газова компанія і одна з найбільших компаній країни збанкрутіла", - сказав він, додавши, що в даний момент "Нафтогаз" скорочує свої витрати і знаходить нові джерела доходів. При цьому він підкреслив, що сьогодні немає підстав говорити про банкрутство або про дефолте компанії.
Разом з тим В.Саприкин відзначив, що фінансовий стан "Нафтогаза" є складним. "Ненормальна ситуація вже багато років з платежами з боку підприємств теплокомуненерго. Тут необхідно, загалом, і піднімати тарифи і жорсткіше працювати з боржниками в т.ч. подавати позови до суду", - вважає він.
В той же час радикально змінити ситуацію, на думку експерта, можливо тільки після проведення необхідних реформ. "В першу чергу це стосується розробки законопроекту про газовий ринок, який повинен врахувати безліч чинників і в першу чергу імплементувати газові директиви Європейського Союзу. Також там потрібно проводити і структурні реформи. І ці реформи потрібно проводити протягом 3-5 років", - резюмував В.Саприкін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас